Previous Next

Publisert i Budstikka 16.12.2013

Selv om bygget snart er klart, vil el-syklene naturlig nok først komme til våren.

– Vi har en klar miljøprofil for Asker Panorama og viderefører dette med miljøvennlig transport. Derfor kjøper vi i første omgang inn fem elsykler med avtale om å kjøpe inn ytterligere 15 om dette blir en attraktiv måte om komme seg fra toget og opp til arbeidsplassene, sier markedskonsulent Christine Raaholt i Oxer-gruppen som eier bygget. 6. januar flytter de første 700 fra Kongsberg Gruppen, TeleComputing og Rac (Avis og Budget bilutleie) inn i bygget mellom Drammensveien og E18 før de siste 300 kommer i løpet av vinteren. De aller fleste flytter fra dagens arbeidsplasser på Billingstad til Drengsrud.

Raaholt regner med at et par hundre personer vil komme med kollektivtransport til Asker stasjon hver dag. Det settes opp egen shuttelbuss to timer hver morgen og ettermiddag.

– Noen vil nok velge å bruke beina det snaue kvarteret, andre vil ta bussen og så regner i med at tilbudet om elsykler vil bli et attraktivt tilbud, påpeker Raaholt. Daglig leder Edmund Langeland i Asker Sykkelsenter skal levere syklene og håper selvsagt at dette blir så populært at Christine Raaholt gange raskt etter at syklene er på plass 1. april velger å utvide stallen med elsykler fra fem til 20. Syklene som kjøpes inn ligger i prisnivået mellom 11.000 og 15.000 kroner og yter 250 watt. Som tilsvarer 0,34 hestekrefter.
– Det er veldig spennende at en bedrift satser på elsykler på denne måten. Da blir ikke bakkene opp noen unnskyldning for ikke å sette seg på sykkelsetet. Man får litt mosjon og man slipper å skifte før man setter seg ved kontorpulten, sier Langeland.

Han opplever at elsykler blir stadig mer populært. I år har han solgt 50 sykler med elektrisk motor etter at han solgte den første for tre år siden. Syklisten kan selv velge om å få drahjelp av motoren og hvor mye mosjon man ønsker. Sykkelen kommer opp i 25 km/t og er kategorisert som sykkel og ikke moped. Syklene til Asker Panorama skal parkeres under glassburet bortest på plattformen mot det store parkeringshuset. Der vil de stå innelåst og de som vil bruke syklene må dermed ha nøkkelkort. Blir tiltaket så attraktivt at sykkelparken utvides, blir det også behov for å utvide det låste parkeringsområdet. Det blir begrenset med parkeringsplasser på Asker Panorama. I tråd med miljøprofilen. I garasjen ble det 370 parkeringsplasser, hvorav 40 er for elbiler. Ikke bare er syklene ledd i miljøprofilen til Asker Panorama, men også i tråd med Askers ønske og mål om å være en sykkelby. Asker kommune har kjøpt tre sykler som står ved rådhuset og som skal brukes av ansatte som skal på oppdrag. Men Edmund Langeland forteller at Göteborg kommune virkelig har satset og har 100 i stallen. Asker Panorama er et av landets første bygg med Bream-sertifiseringen Excellent, og det gjenspeiles i byggets arkitektur og uteområder.

Tekst: Hakon Holtan

Foto: Karl Braanaas

http://www.budstikka.no/nyheter/kjoper-el-sykler-til-ansatte-1.8213238